Pages

Tuesday, June 30, 2009

Jika Aku Jatuh Cinta...

...Jika Aku Jatuh Cinta...

Ya Allah,
Jika Aku jatuh cinta,
Cintakan aku pada seseorang,
Yang melabuhkan cintanya pada-MU,
Agar bertambah kekuatanku untuk menyintai-MU...
Ya Muhaimin...
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang,
Yang hatinya tertaut pada-MU,
Agar aku tak terjatuh dalam jurang cinta nafsu...
Ya Rabbana...
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tak berpaling dari hati-MU...
Ya Rabbul 'Izzati...
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalan-MU...
Ya Allah...
JIka aku menikmati cinta kekasih-MU,
Janganlah kenikmatan itu,
Melebihi kenikmatan indahnya bermunajat,
Di sepertiga malam terakhir-MU...
Ya Allah...
Jika aku jatuh hati pada kekasih-MU,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan panjang,
Menyeru manusia kepada-MU...
Ya Allah...
Jika KAU halalkan aku,
Merindui kekasih-MU,
Jangan biarkan aku melampaui batas,
Sehingga melupakan aku,
Pada cinta hakiki,
Dan rindu abadi,
Hanya kepada-MU...

Ameenn...
video

Saturday, June 27, 2009

Semekar Dalam Ingatan...

My Friends...


My School...

Today is Sunday...

Salam...
Today is sunday...tomorrow will be the new day in new week...well time move so fast huh?hoho...i pray to Allah...hope this new coming day will be more better than today...ameen...
Hm...so arini mau cakap..ni lah new background...warna warni suda...hoho... well, i got a new song from my frenz...FORVETION...lots of memory inside...miss that moment!hihi...
Hm...arini di kem ada program tapi xhandle jadi leh la rilek2....next month will be the busy month...juz be prepared!!fighthing!!!:)
ok tu je lah...see yaa!!!
salam...

Tuesday, June 23, 2009


Fasilitator-Fasilitator Rebutia D'Perkasa...

Explore...dan...explore lagi...

Assalamualaikum...
Huu...belajar sesuatu yang baru bukan mudah kan?tapi tidak mustahil untuk tidak dapat belajar...hihi...tu lah yang saya alami pada hari ini...dah la first time buka blog yang ntah hape ni...satu hal g bukan mudah tapi bukan susah...dapatla explore sket2 walau pun tak macam blog org lain yang meletup-letup tue...hihi....ape2 lah..
Orait,untuk hari ni...saya,Poknik,Khai,Haikal & Jukri pergi ke Sekolah SEri BIntang Utara untuk sesi follow up...waaa,,,best banget!!!muka budak2 yang comel...hihi especially Chu!!!muka comel bangat!!!haha...yang paling best g dorang x pernah luper pun kat kami...hihi...well,itulah kuasa kasih sayang...betul tak?
Next...destinasi seterusnya ialah ke Smk Raja Ali untuk ambil cek and bincang next program untuk budak2 pla...kalau sebelum ni cikgu...giliran anak-anaknya pla...harap2 dapat berikan yang terbaik untuk dorang semua...ameen...

Tuesday, June 9, 2009

Layout punyer pasal...

Salam...
Huhu...arini lay out punya pasal saya masih ada depan komputer kak Bella ni...hihi perut lapar da nie...tu la nak sangat blog macam org lain...hihi tapi xperla...saje2 j nie...nak try test...hihi...dah lame pilih2...last2 malas da amek j la layout nie...menarik x?hm...arini ader program dalam kem tapi tolong masak j la...mila masak nasi ayam...xtau g rase p...jap g makanla...hihi...
oklah...nak makan dulu lah...bismillah...hihi...daaa...

I Luv Islam