Pages

Thursday, July 30, 2009

Mukhayyam Arabi, Bangi


Kampus Pendididikan Islam


Sempat
aa...peace lagi...



Jalan Komunis...


Senyum 3....:)



Mukhayyam Arabi, Bangi

"Ahlan Wasahlan wa marhabanbikum...!!!"
Haa...program kali ini kita ke Arab pula...kita ke Arab ala2 KL, andai sebelum2 ni selalu berprogram dalam Bahasa Melayu, kali ini satu kelainan dan menarik bila program ni menggunakan bahasa Arab sebagai bahasa pengantar...beginilah dunia motivasi...macam2 cabaran yang datang...tapi ingat semua cabaran ni sebenarnya membantu kita untuk lebih maju...satu pengalaman yang baik jika dipandang dan selami betul2...minggu ni ada dua program yang kitorang handle penuh, satu lagi program korporat...jap g cerita k...

Pertama sekali, syukran jazilan ya akhi Dr. Nik...dan semua yang menjayakan program ni, core dan speaker utama untuk Program Mukhayyam Arabi ni adalah Dr. Nik atau pun nama glamernye Abie...seperti biasa kami akan menyambut ketibaaan peserta, di dalam hati sebenarnya agak berdebar-debar...Poknik ada memaklumkan yang semua peserta akan berkomunikasi dalam bahasa Arab...jadi agak berdebar la...walaupun dulu sekolah menengah ambil Bahasa Arab juga...tapi, kalau dah lama tersimpan, problem juga kan...tapi bukan lupa terus...boleh faham sikit...hihi...jadi ambil lah kesempatan ni untuk improve Bahasa Arab...na'am2...:)

Indah khabar dari rupa...hihi...teda lah...maksudnya semua peserta adalah Melayu tulen yang tahu berbahasa Arab...maknanya bolehlah faham bahasa Melayu...:) walaubagaimanapun, arahan tetap arahan, Bahasa Arab itu perlu sebagai kata pengantar kerana tema pun lebih kepada keseronokan berbahasa Arab...so, mula daripada Ice-breaking games, games, ceramah semua dalam Bahasa Arab...jadi Dr. Nik la uruskan...masa meletihkan tu sudah pasti...ni lah pertama kali kami kena naik hutan dua malam berturut-turut...tak tahulah bagi fasi yang lain tapi bagi saya ni pertama kali...masuk hutan yang sama cuma peserta berbeza and suasana gelap yang Allah bagi untuk kami dua malam tu...sangat2 gelap...tapi, tu bukan penyebab untuk tidak naik...bagi Poknik malam yang sangat gelap adalah malam yang paling seronok untuk mengembara mencari Nur...hanya "Aku dan Tuhanku"..Insyaallah...jadi renung2kan dan selamat beramal...:)

Ok, program yang satu lagi lebih kepada program korporat, program yang baru ja buat minggu lepas...kira ni program ke-2 dorang...so far program ni best...semuanya sporting! nak kata peserta sebaya umur tak juga...semua peringkat umur ada...and pastilah guna bahasa Melayu...walaupun tidak terlibat secara 100%...tapi kepuasan berprogram dengan program korporat ni tetap terasa...yela, kepuasan berprogram bukan setakat sudah selesai melakukan tugas dan selesailah sudah...selesai tu memanglah selesai tapi yang paling seronok bila mereka kenal dan ingat nama kita dengan baik sekali dalam masa 3 hari? jadi gunakanlah peluang yang Allah bagi untuk kita dengan sebaik2 nya...InsyaAllah...

Ok, rasanya setakat itu dulu...nantikan apa cerita program minggu ni...tak sabar rasanya merasa berprogram dengan kanak2...hii:) mesti seronok!!!

Ma Salamah!
Ilall liQa'!!!:)

Wednesday, July 29, 2009

Program Naqib & Naqibah UNITEN 09


Senyum 3...:D



Beg percuma tau...:)


Selamat tinggal...:)


Lembah Azwen Resort...:)




Program Naqib dan Naqibah, UNITEN

Menarik tak...?



Wah..wah..bukan main meriah lagi...



Aik...sempat peace g...



Sabar sikit...


Sempat g tu...


Aik..umi nak bawa ke mana tu...





Uniten, Lembah Azwen Resort, Hulu Langat

Haa...benarlah penantian itu menyeksakan...ceh...kami sebenarnya ternanti-nanti dan tertanya-tanya...adakah program ni jadi atau pun tidak and andai jadi, adakah kami akan pulang ke kem dulu ataupun ke UNITEN,Bangi terus...andai kata balik kem dulu, kemungkinan kami akan sempat bersiap dengan lebih proper...andai kata terus ke UNITEN...terpaksa redha dan pasrah je la...ye la dengan pakaian yang tak formal...dengan keletihan dari Kuantan ke Bangi...dan akhirnya kami ke Uniten tanpa pulang ke kem dulu, bayangkan kami bertolak pulang dari Kuantan ke Kuala Lumpur pada pukul 2.00pm...dalam pukul 9.00 malam kami kena berada di Bangi untuk sesi ceramah dan indoor activity...tu tak termasuk lagi dengan jalan yang kita tak pasti keadaannya...sementara menanti perjalanan yang panjang...allah matikan kami seketika...zzz...semoga Allah memberkati perjalanan kami...ameen...

Nampaknya, dugaan untuk kami bukan setakat itu, kami mendapat makluman yang program ni bukan buat di Bangi, tapi di Ulu Langat...bertempat di Lembah azwen Resort...hoho,sudah...dah la jalan nda tau...dengan mata yang masih mamai...sedar tak sedar, dah sampai KL...alhamdulillah...Allah makbulkan doa kami...jalan terbaik ialah bertanya...malu bertanya sesat jalan...yang penting kami sampai ke destinasi dengan cepat, selamat dan on time...selepas bertanya...dan tanya...akhirnya jumpa...walaupun kena u-turn...:) pengalaman kan...hoho...At last...kami pun tiba di Lembah azwen Resort pada pukul 8 malam...syukur sangat dah sampai...betul2 di lembah...haha...kami hanyamampu berkata...
..."waaa...cantiknya..."...:)tempat ni memang cantik...ni view waktu malam...andai siang tak tahu la...

Setelah siap check in...masuk dan simpan barang...kami pun masuk dewan...hm...ni program untuk naqib dan naqibah UNITEN...sesi ceramah pun bermula...game indoor seperti biasa...mereka perlu membina satu Institut Pendidikan Islam yang paling maju dan canggih! Wah...bunyi macam menarik kan...yang lagi menarik tu, mereka perlu membina dengan menggunakan buah-buahan, sayur, kacang...yang penting melalui makanan...kita tengok siapa paling kreatif...:) bila cakap pasal aktiviti ni...mesti terfikir juga...untuk apa? kenapa perlu membina kemudian diruntuhkan semula? simboliknya lebih kepada praktikal untuk menyedarkan kita bahawa betapa sukarnya membina daripada meruntuhkannya...kan? jadi...siapa di antara kita yang sudah pun membina jalan kehidupannya dengan bersungguh-sungguh...maka jagalah kerana ia sangat mudah untuk diruntuhkan...:) Insyaallah...

Pada keesokan harinya...teambuilding seperti biasa...cuma orang yang berbeza...nampaknya semua naqib dan naqibah UNITEN ni sangat gembira...semoga beroleh sesuatu ilmu daripada program ini...begitu juga dengan kami semua...Insyaallah...ameen...

Tepat pukul 2.30 pm...bertolak pulang...:) Lepas ni bolehlah rehat...
Syukran jazilan semua...:)

Teambuilding Wanita Isma...

1...2...3...Go...!!!


Aik...sempat g?kucing pun nak teambuilding juga...:)


Nak watper ngan kayu tue...


Cian kakak nie...



Inilah hasil kerja kami...:)

LDK Malam...

Dengar tu Poknik cakap apa...


Hmmm...khusyuk bener dorang nie...(termasuk saya...hihi)

Wanita Isma, Kuantan

Peace.....Posing tepi pantai...:)


Angin kuat nie...

Singgah Sebentar di UIAM....:)

Bersama peserta DPLI-UIAM 09...

Wanita Isma, Kuantan

Alhamdulillah...selesai sudah program dalam kem, sekarang beralih angin pula ke program luar...tukar angin pula..minggu ni lagi mencabar, nak tahu kenapa? ada program pengendalian penuh yang akan berlangsung serentak...dalam dan luar kem ada...tu yang menarik tu...yang cantiknya, program luar kali ini bertempat di Amansari Resort Pahang...behampiran pantai...dan hanya fasilitator perempuan ja yang diperlukan...apa boleh buat semua peserta wanita ja kan...jadi yang lain akan berkhidmat dalam kem la jawabnya...macam tau2 ja kan?hehe...jadi tu maknanya, team muslimat la yang akan turun padang...

So far, dibandingkan dengan program dalam and luar, program luar lagi memenatkan...coz kena fikir lebih daripada yang sepatutnya...ye la kalau program dalam kem, semua kemudahan ada...complete, maknanya jangan risaulah...hihi, tapi syukur, program ok and terkawal...:)
program best sangat! peserta semua terdiri daripada pelajar sekolah rendah sampailah veteran, yang tambah menarik lagi, program ni berhampiran dengan pantai...waa...seronok je dengan angin yang kuat...ombak...dan macam2 lagi...:)

Program ni dua hari ja...Jumaat dan Sabtu ja...saya jaga game Ukhuwah macam biasa, tapi lokasi kali ini betul2 bersebelahan pantai...lagi lah best...:) hm, selesai program ni kemungkinan kami akan terus ke Bangi, untuk program UNITEN pula...jadi atau pun tidak kita tunggu dan lihat...sebab nda pasti lagi...

Oo ya sebelum terlupa, sebelum Team Perkasa berangkat ke Amansari Resort, Pahang. Kami sempat berkunjung ke majlis perpisahan semester akhir DPLI, iaitu peserta program minggu lepas...seakan-akan Allah dah aturkan jodoh kitorang bertemu semula hari itu...haha...ini yang lagi menambahkan kemeriahan majlis dorang...kami dijemput makan...tapi...saya nda dapat makan...sebab saya puasa Rejab arini...huhu...tolong tengok je la...kengkawan yang lain makan...
ok, selesai makan kami pun bertolak ke Pahang...Daa...:)

Khalas...

Tuesday, July 14, 2009

Menuju ke Destinasi Air Terjun Sungai Pisang...

Muka kesejukan ke keletihan?
















Umi Main Air...

Fasilitator yang Ceria!!!


Alamak! Jatuh!

Menara Maruah...

Senget dah...





















Tengah Berfikir...?=)













Guru-guru Smakl yang Sporting!

Tolak...jangan tak tolak...















Game Ukhuwah...

Cikgu kena lompat ten-teng dari sini sampai ujung sana tau...





















Tahan cikgu...sikit lagi...




Ukhuwah itu Indah...

"Peluk semua kawan-kawan.."
















1...2...3...lepas tu berapa cikgu...=)



Jap cikgu...kaki tak nampak...

.::.Kem Bina Insan DPLI-UIAM.::.

Sebelum Program Bermula...

Posing dulu sebelum berkhidmat...=)

Program...Oh Program....

...Kem Bina Insan DPLI-UIAM, UITM & SMAKL TEACHER...

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah!Syukur sangat-sangat!hanya ungkapan tu ja lah yang dapat diungkapkan untuk program kali ini...letih tu memang letih la, tapi kepuasan berprogram tu yang lebih penting...kan?sebenarnya saya sangat jarang berkongsi tentang pengalaman program ni, atau sebenarnya sudah banyak ketinggalan untuk kongsi program2 sebelum ni, tapi kureyen peddi ketinggalan, jadi sekarang mulakan dengan baik!:)

Pertama sekali, setinggi ucapan terima kasih kepada semua yang telah menjayakan program kali ini...terima kasih kepada Poknik, Abie, Khai, Din, Haikal, Jukri, Along, Syifa', Wan, Anis, Umi, Fatin, Aben, Farah, Azimah, Midah, danNadrah...hanya Allah yang membalas kepenatan kalian menjayakan program kali ini. Apa tidaknya, ada 3 program berlangsung serentak iaitu DPLI_UIAM, UITM SHAH ALAM dan GURU2 SMAKL dan bukan sedikit jumlah orang yang ada dalam kem ni...ada 300 lebih tu! tapi alhamdulillah...segalanya berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit kesulitan dalam penyelarasan waktu makan...

Ok, berkongsi tentang pengalaman 3 hari 2 malam ni, dengan jumlah orang yang ramai memang sesuatu yang sukar untuk digambarkan...nak tau kenapa? yela...manusia ni kan banyak ragam...bak kata Aznil "Macam-macam Ada"... jadi untuk menjadikan program ini tidak berlaku masalah jadi mula hari khamis lagi kami team Perkasa sudah pun membuat perancangan rapi tentan sistem perjalanan program kali ini. Untuk program kali ini, saya akan lebih fokus kepada Guru-Guru Smakl...saya lah yang bertanggungjawab untuk menguruskan ketibaan mereka, tunjuk segala kemudahan yang boleh dan akan digunakan, di mana? dan yang sewaktu dengannya...yang bestnya semua guru2 SMAKL ni sporting habis! dari guru2 biasa sampailah pengetua! memang seronok! walaupun pada awalnya cuaca agak mendung dan hujan renyai-renyai mula turun, tapi guru2 ni tetap meneruskan aktiviti...tu yang saya cakap sporting! and mungkin Allah ingin menguji...but at the end...the sunshine rise again! "Mendung memang tidak dapat dijangkakan...yang pasti...satu saat mentari pasti datang menjenguk..." Ceh...bermadah la pula...but that's the reality...untuk obstacle game, macam biasa saya jaga game yang boleh dikira...its my game! iaitu Monster Step atau lebih dikenali dengan Game Ukhuwah... kalau nak tahu, waktu mula2 belajar game ni, memang agak susah dan tak faham...tapi bila dah faham...i think this is the best game for bonding and attachment...haha, kenapa?coz, siapa2 yang main game ni, at the end they will say thank you...:) hebat bukan? and bukan 100% based on the game...half of it depends on us...maksudnya, as a facilitator, fasilitator la yang memainkan peranan penting dalam menjadikan Game ini benar2 berkesan atau tidak...alhamdulillah, saya berjaya mengukhuwah kan mereka...:) tiada ungkapan paling indah selain ucapan 'Terima Kasih"...n Terima kasih jg kat Cikgu!!! Game lain pun best juga...cuma program kali ini saya jaga Game Ukhuwah...
Ok, last sekali ialah Game Menara Maruah, pada mulanya, saya pun tertanya-tanya kenapa game ni dipanggil Menara Maruah?Tapi bila dah banyak kali tengok, akhirnya saya faham...itu adalah simbolik kepada diri kita sendiri, bergerak dalam group yang ramai, bekerja dalam group yang ramai, untuk menghasilkan satu kualiti yang baik dan cemerlang di hadapan mata orang lain...kualiti yang baik dan cemerlang itulah yang dimaksudkan maruah...andai kualiti yang buruk dan gagal yang dihasilkan, maka itulah yang menjadi tatapan orang luar, hebat betul simbolik Menara Maruah ni...saya jamin 100% berkesan! dan yang paling hebat ialah simbol "kasih sayang"...benarlah, tidak semua yang dizahirkan kita nampak dan sedar, bila Poknik tanya "yang mana paling penting, di antara orang, tali, paip dan joint?" semua jawab 'orang' lah yang paling penting...tapi tahu tak yang paling penting? 'Joint' lah yang paling penting, dan itulah kasih sayang...seramai mana pun orang, sebanyak mana pun tali, setinggi mana pun tiang...bila joint patah? hancurlah semua dan itulah kasih sayang yang kita jarang nampak dan sedar...bila tengok guru2 ni semangat sungguh, saya pun teruja tengok dorang ni, target untyuk naikkan 14 tiang tapi Allah cuma izinkan 8 tiang sahaja...syukur...

Hm...banyaknya saya bercerita ni...takpa, sharing is good...:) ok, habislah program Guru2 Smakl yang hanya mengambil masa sehari ja...Selepas guru2 Smakl beransur pulang, sekarang saya akan lebih fokus kepada UIAM dan UITM...seperti biasa saya akan jadi 50% Admin dan dalam masa yang sama 50% lagi fasilitator...keletihan mulai terasa bila ada begitu banyak permintaan...macam2 lah...tombol pintu chalet tak boleh buka lah...khemah masuk air lah dan macam2...tapi itulah tugas yang perlu disetelkan...and thanks to Allah...semuanya selesai...itulah yang berlaku, bahagian fasilitator lain pula yang berlaku, selepas balik dari night tracking pukul 4.30 pagi, pada pukul 7 pagi tu saya kena lead group UITM ke Air Terjun Sungai Pisang pula...waktu tu, doa ja supaya saya dapat tahan rasa mengantuk itu...jadi nak buang rasa mengantuk tu saya mengambil keputusan untuk tolong kak Ana masak sarapan...sampai 6.20 pagi...siap dan solat...dugaan paling besar...mata ini...akhirnya tertidur juga...haha, jangan ingat tidur nda bangun sudah, pada pukul 8 lebih, kami bertolak menuju ke destinasi...mau tau kenapa? UITM lambat bangun...hihi...kiranya Allah sudahpun memudahkan jalan...syukran...
kami sampai semula di kem pada pukul 11 pagi...semua bakal-bakal cikgu DPLI-UIAM tengah seronok bermain, so, sekarang dah habis tugas untuk UITM,kembali semula kepangkuan UIAM...untuk sesi penutupan...dan khalas!
Program berakhir dengan sesi bersalaman...diiringi lagu perpisahan...Alhamdulillah...
Tugas selesai...sedia untuk program seterusnya minggu hadapan...
Ilall liqha'...:)

Thanks Allah!:)

Tuesday, July 7, 2009

Perjuangan Kita Belum Selesai...
















Monday, July 6, 2009

.:Hiduplah Untuk Memberi Sebanyak-banyaknya dan Bukan Untuk Menerima Sebanyak-banyaknya.:

Assalamualaikum w.b.t...

'HIDUP'...satu perkataan...pendek,singkat atau lebih mudah, ada lima huruf ja...tapi siapa tahu bahawa hidup itu menyimpan sejarah semua manusia di muka bumi ini...mungkin ada segelintir kita ni menganggap hidup itu bukan sesuatu yang perlu difikirkan...mungkin juga bukan untuk di perbahaskan...apatah lagi untuk dirahsiakan...tapi pernah dengar atau jumpa satu buku bertajuk"Hidup Bukan Rahsia, Dari dulu sampai sekarang" atau dalam English Version "Life is Not a Secret..."atau siapa juga yang peduli dengan buku itu...mungkin juz look at it and...done...
Macamana pula dengan buku "Laskar Pelangi"?mungkin tiada siapa yang pernah tahu...kan?
Semalam...i learn a new things..new word came into my mind..."Hiduplah Untuk memberi sebanyak-banyaknya dan bukan untuk menerima sebanyak-banyaknya..."terlalu dalam maksud ayat ini...sebagai kesimpulan pendek...itulah HIDUP...Kalau kita cuba untuk baca dan hayati isi kandungan, jalan cerita...mesti faham ayat ni...Hidup terlalu rugi jika tidak diterokai...life is wonderful isn't it?but more wonderful if it's only for Allah...:)
Ok, sekarang...jom kita berkongsi satu buku, "Hari-Hari Dalam Hidup Ku"...buku yang bagi saya cukup berkesan di hati dan jiwa saya sebagai muslim seperti mereka...ini adalah sebuah kisah benar yang berlaku di Tanah kelahiran baginda Rasulullah s.a.w, kenapa memberi kesan?ini merupakan salah satu daripada kisah realiti penyeksaan di Penjara Mesir. Terkesan di jiwa sudah semestinya, tapi yang lebih membuatkan saya rasa kagum ialah yang menerima penyeksaan itu adalah seorang wanita iaitu penulis buku ini sendiri 'Zainab Al-Ghazali Al-Jubaili'...terbayang-bayang si mata penyeksaan seteruk manakah yang diterima oleh beliau kerana beliau mestilah diseksa seperti seksaan ke atas seorang lelaki?dan beliau melepasinya, hebat bukan?
"Cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung"...
SubhanAllah...
So, untuk tahu lebih lanjut lagi bacalah buku ni...bukan buku ni ja semua buku...kerana itu adalah satu medan untuk kita mengenali lagi siapa kita dan untuk apa kita berada dalam "HIDUP" ini...semoga buku ini dapat menyingkap tabir yang terlindung, memberikan kesedaran dan menambahkan keyakinan umat Islam terhadap perjuangan menegakkan daulah Islam. Ameen...

Firman Allah swt yang bermaksud :
"Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin, diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka" (At-Taubah: 111)

"Kami tidak menjadikan hidup abadi bagi seorang manusia pun sebelum kamu (Muhammad), maka jika kamu mati, apakah mereka akan kekal?" (Al-Anbiya' : 34)

"Ingatlah, hanya dengan 2mengingati Allah hati menjadi tenteram" (Ar-Ra'd: 28)

Takbir!!! Allahuakhbar!!!

I Luv U Allah...:)

La Tahzan...Ya Ukhtie...






























Bergembiralah Wahai Orang Yang Dilanda Musibah...
Salam semua... Semoga kita semua di dalam redha-NYA ameen... Sesungguhnya, kesedihan, dugaan, musibah...dan segala macam kesedihan adalah merupakan ciri kehidupan dunia...takda dugaan bukanlah namanya hidup bukan?Tiada hari yang dilalui tanpa terjadi sesuatu yang meresahkan hati kita semua...same like me...today i have a bad day...bad days for other person...who?well, never mind it'll be a secret between and HIM...


"Sesungguhnya besarnya pahala terletak pada besarnya dugaan. Sesiapa yang reda (menghadapi dugaan) tentu dia memperoleh reda (Allah) dan sesiapa yang kecewa (menghadapi dugaan) tentu dia dimurkai (Allah)..." Semoga kami tabah mengadapi hidup...AMeen...

I wish i could say to her that i luv her and no matter what...i'll be always be there for her...
I pray for her happiness...Dont Be Sad...

Be Strong...
I Luv U Mom...

Thursday, July 2, 2009

...Muslimah Sejati...


















...Wanita Idaman...

Wanita yang ku sayangi...
Adalah pencinta Tuhannya,
Yang mengalir cinta, takut dan harap,
Yang menguasai perjalanan Penghidupannya,
Dari waktu ke waktu,
Dari hari ke hari,
Sehingga perjanjian antara jasad dan nyawa berakhir...

Wanita yang aku rindui...
Adalah wanita yang di mata dan di wajahnya,
Terpancar sinar Nur Illahi,
Lidahnya basah dengan zikrullah,
Di sudut hati kecilnya,
Sentiasa membesarkan Illahi...

Wanita yang ku cintai...
Yang menutup auratnya,
Dari pandangan lelaki ajnabi,
Kehormatan dirinya menjadi mahal nilainya,
Disanjung tinggi,
Penduduk langit dan bumi...

Wanita yang aku impikan...
Adalah yang mendekatkan,
Hatiku yang telah jauh,
Kepada Ar-Rahman dan Ar-Rahim,
Namun aku tidak ada di sana,
Kerana aku dilamar kebendaan dunia...

Wanita yang aku kasihi...
Yang bersyukur pada yang ada,
Cinta pada hidup yang sederhana,
Yang tidak bermatakan benda...

Wanita yang aku sukai...
Menjadi dian kepada dirinya sendiri,
Menjadi pelita untuk putera puterinya,
Yang bakal menyambung perjuangan di belakang hari...

Sesungguhnya...
Wanita yang selalu berada di dalam doaku,
Adalah diriku...Dirimu...dan seluruh alam Hawa,
Jadilah kita...Wanita..."Mujahidah"
Yang diimpikan itu...InsyaAllah, Ameen...

I Love U Allah...:)


Warkah Dari Syurga...

video

Dalam Sujud Terakhir Ku...

Dalam Sujud Terakhirku, Ya Allah...

Dalam sujud terakhirku, Ya Allah...
Ku teriakkan Asma-MU sekeras-kerasnya,
Agar runtuh dinding kesombongan dalam hatiku...
Dalam sujud terakhirku, Ya Rabbi...
Ku menangis sejadi-jadinya,
Biar kering airmata ini,
Namun basah ladang hati yang gersang...
Dalam sujud terakhirku, Ya Rahman...
Ku lihat semua dosa yang membayangiku,
Kelam mencengkam jiwa yang lusuh...
Dalam sujud terakhirku, Ya Rahim...
Biarkan aku patah dalam cahaya-MU,
Biarkan kumusnahkan titik-titik kemunafikanku,
Agar ku kembali dalam pelukan Hidayah-MU...
Dalam sujud terakhirku...
Biarkan aku hirup nafasku sekali lagi,
Hanya untuk menyebut nama-MU dan kekasih-Mu tercinta...
Ameen...Ya Rabbal Alamin...

I Love U Allah...:)

Solat itu Tiang Agama...

Today is Friday...

Assalamualaikum,

Dengan Nama Allah Yang Maha pengasih lagi Penyayang...
Semoga kita semua sentiasa berada di bawah payung rahmat-NYA, InsyaAllah...

Hari ini adalah hari jumaat, penghulu segala hari...di mana semua umat islam, di mana jua mereka berada akan menunaikan satu ibadah yang cukup besar, iaitu, Solat Jumaat.
"Kamu telah dilalaikan (daripada mengerjakan amal bakti) oleh perbuatan berlumba-lumba untuk mendapatkan dengan sebanyak-banyaknya (harta benda, anak pinak, pangkat dan pengaruh). sehingga kamu masuk kubur, jangan sekali-kali (bersikap demikian)!kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk semasa hendak mati! sekali lagi (diingatkan) : Jangan sekali-kali (bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk pada hari kiamat)!
Maka beringatlah kita wahai manusia...

semoga Allah mengampunkan dosa kita hari ini...dan saya berharap...semoga hari esok lebih baik dan lebih banyak memberi manfaat...ameen...

I Love u Allah...:)

Wednesday, July 1, 2009

Today is Holiday....

Assalamualaikum...
Harini...cuaca agak mendung...jadi feel like in paradise jap....hihi...
hm...whats for today...?well...nothing in my mind actually...juz wanna live peace....breath easily...and nothing to worry...hoho...thanks to Allah who give me life....
ok...tu ja...see yaa...:)

I Luv Islam