Pages

Sunday, September 27, 2009

Maafkan Aku Sahabatku...

Di sini kita pernah bertemu...
Mencari warna seindah pelangi...
Ketika kau menghulurkan tanganmu...
Membawaku ke daerah yang baru...
Dan hidupku kini ceria...

Maafkan bilaku tak sempurna...sebagai sahabatmu...
Biannee...chong marl bianne...:(

Huhu...hari ni...not really good day...
my sisters n brother sudah pulang asrama masing2...my little hazel also suda pulang...huhu...d umah juz me, my mom, my dad, my sister n brothers...hoho...

Today...i really wanna say sorry to someone...one of my fren actually...i really dun understand about what juz happen...wowoo...sometimes what we expect about something is juz not the others expected...huurrrmmm...what should i do?

ok...i know i'm not good in talking...speaking or any kind of conversation...it always turn to be anything else than the point...hoho...sorry seems to be the hardest words?hope not...huhu...ok..i'll write a song to him...hope u like it...once again...really sorry....

Sahabat Sejati

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman maafkanlah diriku

Oh Tuhan tunjukkanku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidakkan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah dikau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi ...

Semoga sentiasa di bawah Rahmat & kasih sayang-NYA kerana kau milik-NYA...
Ameen...

Wednesday, September 23, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Aidil fitri...
Hari Bahagia...
Hari Bergumbira...
Lalalala...lalala...:)

Hai semua!!!:) Selamat Hari Raya Aidilfitri!!! semoga syawal tahun ni lebih memberi makna kepada kita semua...Hmm...amacam raya tahun ni?best tak?berapa dapat kumpul duit raya?kuih raya?lemang?ketupat?rendang?haha..macam-macam ada kan bila tiba hari raya nie...yang puasa tak tinggal boleh la beraya sakan...kan..kan...?hm...raya saya tahun ni...macam biasa...tiada yang menarik pun...seperti kebiasaan raya tahun lepas pun macam ni jugak...nothing changes...wanna say it's very delightful?not really...too sad pun not really...juz...like this....hoho...maybe gonna wait for several years to make a very hilarious moment of Raya...:):):) InsyaAllah....:) pray for me k...:) yang penting...smile...smile...smile...:)hoho...

k...setakat tu dulu, skang mau ucap untuk kawan2 semua...selamat hari raya maaf zahir dan batin..0-0 k tambalut ku ngawi...hihi...Raya tahun depan minta maaf lagi..hihi...bila raya ni macam kenangan yang datang...every years...raya pun berbeza-beza...huhu...what to say aarr..dunno actually...k its ok...

Hmm...lupa pla...saya baru ja balik from KL...haha...what a story...going home for my family...want to fight this fate...want to try to face the reality of life that i'm not alone here...:)kan?so pray for my battle...it's juz begin...hiyaaarrrk!!!haha...InsyaAllah...tuhan akan tolong...yang penting sabar,tawakal....istiqomah!!!mesti leh punya....

Oklah...for my Team Perkasa di KL tu...good luck juga!!!terima kasih di atas tunjuk ajar kalian semua...i'll not forget it...i'll use all the knowledge and experience that i got from there...semoga kalian sentiasa tabah dalam menghadapi cabaran mendatang...ameen....Buat Poknik & keluarga sentiasa ke hadapan...pasti boleh!!!buat Abie, sama gak...buat sahabat ku Khai...terima kasih atas segala kebaikan pertolongan khai...semoga lebih tabah menghadapi hari2 mendatang...n xlupa buat kak Tina, kak Ana, Mila, Umar, Usop, Pak Akob...n Adam!!!!:) Semoga Tabah eh...semua lah...TABAH!!!:)saya takkan lupakan kalian semua...dan yang mengenali saya...:)

Hmm..macam buat surat wasiat la pula...ok lah..setakat tu dulu...beransur dulu ya...
Happy Eid Fitr...:)

Wednesday, September 2, 2009

What a day...:)


Bismillahirahmannirahim...

What a day!!!

Will i succeed?
InsyaAllah...

Friends out there, please pray for me!!!


Hm...mesti semua terkejut kan tiba2 pula saya tulis macam ni. selalunya formal ja...xpa biarlah kamu yang baca ni,... dega chong marl pi chassoo!!!huhu...Hm, semua keputusan di tangan tuhan...kita sebagai hambanya hanya akan terus merancang dan berusaha...selebihnya, biarkan DIA menentukan...insyaAllah...
senyum 3...:)))

"Bila allah cepat makbulkan doa mu, Maka DIA menyayangimu, Bila DIA lambat makbulkan doamu, Maka DIA ingin mengujimu, Bila DIA tidak makbulkan doamu, Maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu..."Oleh itu, kesimpulannya, sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua pun...Kerana kasih sayang ALLAH melebihi kemurkaan-NYA...:)

Sebenarnya, hanya tinggal 5 hari lagi waktu untuk saya prepare for my interview...rasa takut pula...beberapa minggu yang lepas saya ada mengisi borang kerja...tapi xsangka pula DIA telah makbulkan doa saya...semalam saya terima panggilan, saya ada temuduga rabu depan!!! lagi buat saya nda senang duduk, temuduga sebenar di kota kinabalu...Syukur lah...:)tapi oleh kerana waktu yang tidak mengizinkan, saya akan temuduga di KL...wish me luck!!! Apa yang perlu saya buat ar...kadang2 terasa diri ini masih budak2 g...haha, kelakar kan...huhu...


Hari ni saja sudah berapa kali saya praktis, kunun-kunun mau interview kan...hihi, banyak kali juga saya migirulau sebab terasa pelat pula mau cakap formal ni...haha..pengkuro di tii amaa...but its ok, cakap ja ba kan...yang penting fokus...boleh difahami, lancar n yang penting eye contact!!!hihi...betul ka tu...sebenarnya sebelum ni pun saya pernah suda interview, interview when i'm doing my certificate Montessori, interview for pre-school teacher...tapi ntah why i feel weird with this one...mungkin sebab interview dengan kerajaan jadi lain kan...hoho...so, juz now i'm doing my research about this interview about...hmm...my sister says "chareyoo!!!"...dea onnie, arrassoo...huhu...frenzs out there, pray for me...hihi walaupun nampak macam too much on this site juz now, well I'm too dramatic when I falls in this kind of situation...hoho...ok enough talking like this ok, be prepared, effort! effort! n effort!!!:):):)
insyaAllah...
Awa aza-aza fighthing!!!:)

Semoga segala yang dirancang berjalan lancar...ameen...

Wo Ai Ni Allah!!!:)

I Luv Islam