Pages

Wednesday, July 29, 2009

Uniten, Lembah Azwen Resort, Hulu Langat

Haa...benarlah penantian itu menyeksakan...ceh...kami sebenarnya ternanti-nanti dan tertanya-tanya...adakah program ni jadi atau pun tidak and andai jadi, adakah kami akan pulang ke kem dulu ataupun ke UNITEN,Bangi terus...andai kata balik kem dulu, kemungkinan kami akan sempat bersiap dengan lebih proper...andai kata terus ke UNITEN...terpaksa redha dan pasrah je la...ye la dengan pakaian yang tak formal...dengan keletihan dari Kuantan ke Bangi...dan akhirnya kami ke Uniten tanpa pulang ke kem dulu, bayangkan kami bertolak pulang dari Kuantan ke Kuala Lumpur pada pukul 2.00pm...dalam pukul 9.00 malam kami kena berada di Bangi untuk sesi ceramah dan indoor activity...tu tak termasuk lagi dengan jalan yang kita tak pasti keadaannya...sementara menanti perjalanan yang panjang...allah matikan kami seketika...zzz...semoga Allah memberkati perjalanan kami...ameen...

Nampaknya, dugaan untuk kami bukan setakat itu, kami mendapat makluman yang program ni bukan buat di Bangi, tapi di Ulu Langat...bertempat di Lembah azwen Resort...hoho,sudah...dah la jalan nda tau...dengan mata yang masih mamai...sedar tak sedar, dah sampai KL...alhamdulillah...Allah makbulkan doa kami...jalan terbaik ialah bertanya...malu bertanya sesat jalan...yang penting kami sampai ke destinasi dengan cepat, selamat dan on time...selepas bertanya...dan tanya...akhirnya jumpa...walaupun kena u-turn...:) pengalaman kan...hoho...At last...kami pun tiba di Lembah azwen Resort pada pukul 8 malam...syukur sangat dah sampai...betul2 di lembah...haha...kami hanyamampu berkata...
..."waaa...cantiknya..."...:)tempat ni memang cantik...ni view waktu malam...andai siang tak tahu la...

Setelah siap check in...masuk dan simpan barang...kami pun masuk dewan...hm...ni program untuk naqib dan naqibah UNITEN...sesi ceramah pun bermula...game indoor seperti biasa...mereka perlu membina satu Institut Pendidikan Islam yang paling maju dan canggih! Wah...bunyi macam menarik kan...yang lagi menarik tu, mereka perlu membina dengan menggunakan buah-buahan, sayur, kacang...yang penting melalui makanan...kita tengok siapa paling kreatif...:) bila cakap pasal aktiviti ni...mesti terfikir juga...untuk apa? kenapa perlu membina kemudian diruntuhkan semula? simboliknya lebih kepada praktikal untuk menyedarkan kita bahawa betapa sukarnya membina daripada meruntuhkannya...kan? jadi...siapa di antara kita yang sudah pun membina jalan kehidupannya dengan bersungguh-sungguh...maka jagalah kerana ia sangat mudah untuk diruntuhkan...:) Insyaallah...

Pada keesokan harinya...teambuilding seperti biasa...cuma orang yang berbeza...nampaknya semua naqib dan naqibah UNITEN ni sangat gembira...semoga beroleh sesuatu ilmu daripada program ini...begitu juga dengan kami semua...Insyaallah...ameen...

Tepat pukul 2.30 pm...bertolak pulang...:) Lepas ni bolehlah rehat...
Syukran jazilan semua...:)

0 comments:

Post a Comment

I Luv Islam