Pages

Thursday, December 31, 2009

Kursus Orientasi Guru Taska Permata KEMAS...



Assalamualaikum...
Huhu...dah lama tak jenguk blog nie...sibuk memanjang ja kan...hoho..
Alhamdulillah...diberikan juga peluang hari ini untuk mengisi dan berkongsi rasa...ceh...:)

1-22hb Disember 2009...
Detik paling membahagiakan dalam hidup...yaka?
Hmm..rasanya la...hihi...

2hb Disember 2009...
0900 am...
Rabu...
Bussayna Shoppe...
Dalam emosi yg kurang baik...keboringan yang nyata..hoho...tengah dalam mood yang tidak berapa baik tu...sedang duduk merenung...tgk org lalu2 depan kedai..hm..hari ni memang xbest..hoho...tiba2 tengah boring2 tu saya dapat satu panggilan...nombor public or pejabat ja?..."Hello mekom..."...guess who? haha...emosi yang tadi x ok tu bertukar jadi emosi gembira,berdebar-debar,terkejut....haha macam2...Rupa2nya itu adalah panggilan daripada ibu pejabat Kemas negeri...panggilan untuk datang ke kursus...yang kurang best tu kami da terlewat sehari...it supposed to be yesterday...but its ok...n malam tu juga saya terbang ke KL...Thanks ALLAH...=)
Syukur sangat2...
"Di mana ada kesukaran di situ ada kemudahannya..."

So...1minggu tu saya berada di Sepang, Nur Bukit Unggul...Orientasi yang meletihkan namun menyeronokkan...ramai jumpa kawan baru dan lama...yang seronoknya majoritinya ialah pelajar dari Kolej Islam Antarabangsa...my old College also...:)
After 0ne week...we move to UITM, Sri Iskandar Perak... 2 weeks here bagaikan 2tahun...haha..terasa lama mungkin...tapi banyak pengalan dan ilmu yang kami dapat...masih terbayang gelak tawa rakan Pm waktu buat role play...n macam2 la...
Hope to see you guys again...:)

Saat2 mendebarkan bila dapat surat untuk posting di mana...tapi alhamdulillah..saya dapat di kampung sendiri...Taaska Ppak Kg. Paka Dua ranau...thanks Allah...:) skang saya di pejabat kemas Ranau...taska belum siap jadi kena wat juga macam p kerja...hihi..wish me luck!!!:)

..."Jagalah Dirimu baik2,Uasahakanlah kemuliaannya kerana engkau dipandang bukan kerana rupa tetapi kesempurnaan budi dan adab"... -Nabi SAW-
Ameennn...

0 comments:

Post a Comment

I Luv Islam